Keményítő vadgesztenyéből

2012-02-16 13:42:21 | Módosítva: 2012-02-16 13:42:21

Az összegyűtött vadgesztenyéből házilag is könnyen készíthetünk keményítőt. Először meghámozzuk, majd apróra zúzzuk. Diódarálón megdaráljuk, vagy konyhai reszelőn megreszeljük. 12 órán át bő vízben állni hagyjuk, majd szitára öntve átszűrjük, sok vízzel keverve átmossuk. Így a keményítő kimosódik a rostokból, és a víz alján összegyűlik. Ismételt leülepítés után ruhába téve, a maradék vizet kipréseljük. Utána szétterítve megszárítjuk, és átszitáljuk.
Egy kilogramm vadgesztenyéből kb 15 dkg keményítőt készíthetünk.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.