Újtipusú Pannonia mozdony "Előre" motorokkal

2012-01-26 13:06:09 | Módosítva: 2012-01-26 13:06:09

Az "Előre" típusú PéVé-mozdony nagy teljesítményű motorja szinte csábítja a vasútmodellezőt arra, hogy felhasználja az új típushoz is. A régi típus motorjából és a Pannonia futóművéből könnyen építhetünk nagy teljesítményű mozdonyt. Csupán a pajzsot kell házilag elkészítenünk és az új típus gyári főtengely rögzítését kell kismértékben átalakítanunk. A munkát a motorpajzs elkészítésével kezdjük. A pajzslemezt leglább 1 mm-es réz- vagy vaslemezből készítjük, hogy megfelelő szilárdságú legyen. A pajzslemez elkészítése után gondoskodnunk kell a megfelelő méretű távtartókról. A fogaskerék tartólap átalakítása után elkészíthetjük a kisegítő támot.  
Miután a motort teljesen összeszereltük és elvégeztük a tekercsvégek bekötését, készen is vagyunk a munkával. Aki nem sajnálja a csekély fáradságot, amivel a leírt átalakítás jár, az az új típus tetszetős alkatrészeinek felhasználásával nagy teljesítményű, szép mozdonyt építhet magának.  

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF (Kereshető) | PDF formátum PDF

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.