Téli "álomra" készítjük elő csónakunkat

2012-01-19 11:51:13 | Módosítva: 2012-01-19 11:51:13

A téli pihenő előtt a szokottnál is gondosabban töröljük ki. Ügyeljünk, nehogy túlságosan messze legyenek a feltámasztási pontok. Egynegyed csónakhosszra az orrtól és a fartól, 5-10 cm magas fagerendákra, deszkára helyezzük a csónakot. Földön, betonon soha ne tároljuk. Úgy helyezzük el, hogy a gerinc alatt szabadon járhasson a levegő. Takarjuk is le csónakunkat. A villákat, kocsikat jól zsírozzuk be, majd csavarjuk körül ronggyal. A fenékdeszkákat, kormányt, üléseket szedjük ki. A motoros csónakok esetében ürítsük ki az üzemanyagtartályt. Ezután zárt benzincsap mellett a hűtőrendszerből kifújjuk a vizet, nehogy a hűtő szétfagyjon. A benzinsapka köré csavarjunk rongyot. A hengerekről vegyük le a gyújtó-pipákat és csavarjuk ki a gyertyákat.
 Bármilyen gondosan tesszük is el téi álmára csónakunkat és a motort, nem árt, ha néha meglátogatjuk, és meggyőződünk, rendben van-e minden.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF (Kereshető) | PDF formátum PDF

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.