Házilag is készíthetünk műanyag padlót

2012-02-16 13:33:03 | Módosítva: 2012-02-16 13:33:03

A PVC lemezek igen alkalmasak padlónak, mert könnyen tisztíthatók, melegek és színük is előnyös. Nagy hibájuk, hogy a hőt nem bírják, ezért csak olyan helyen alkalmazhatók, ahol ilyen veszély nem fenyegeti. Két fajtája van, a lágyabb, gumiszerű PVC-szőnyeg padló néven ismeretes, és a kemény, de rugalmas, szilárd lemez kisebb kockákban, Vinidur, kemény PVC néven. Megmunkálásukhoz olló, éles kés, mérőszalag, ceruza és ragasztó felkenésére szolgáló, fogazott acéllemezes fűrészlap szükséges. A cikkben szerelplő részletes műszaki rajzok alapján gyorsan és könnyen elkészíthetjük müanyag padlónkat.   
 A lemezek, lapok fektetésést mindig a helyiségnek azon a részén kezdjük, amelyik leginkább szem előtt van, s úgy haladjunk az eldugottabb, a szekrények alatti oldalak felé. A kész PVC-padló vízzel, gyorsan tisztítható, majd száraz ruhával tükörfényesr dörzsölhető.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF (Kereshető) | PDF formátum PDF

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.