Tükörfényező szárítókészülék

2012-02-03 12:13:05 | Módosítva: 2012-02-03 12:13:05

Fotónagyításaink, másolataink minőségét döntően befolyásolja a szárítás módszere. Tükörfényesítő szárítókészüléket házilag is készíthetünk. Először a szárító méretét és a fűtőtest teljesítményét kell meghatároznunk. Krómlapra ráhelyezzük a szárításra kerülő képeket, majd rátesszük a szárító alumínium fedőlemezére, s a vászonnal leszorítjuk, tehát a vászon szabad végén levő feszítőtengely végeit beakasztjuk a leszorító rugók alá. A fűtőtesteket is két csavarral erősítjük az első, illetve hátsó szögvas-oldalhoz. Ezután a két oldallemezt, majd az alamínium lemezt csavarozzuk fel. A vászon hosszát úgy állítsuk be, hogy a rugók kifeszítsék a vásznat.
Ha készen vagyunk, ködfénylámpával ellenőrizzük készülékünket zárlat- és érintésvédelem szempontjából. A deszkát tetszés szerinti színűre, a fémrészeket pedig kályhaezüstel festhetjük be.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF (Kereshető) | PDF formátum PDF

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.