Hordozható lemezjátszó

2012-01-27 11:39:03 | Módosítva: 2012-01-27 11:39:03

Ferrit-antennás helyi vevőnk érdekében ezt csak szigetelő műanyagból készíthetjük. A fém ugyanis rádiófrekvenciás árnyákolást jelentene és lerontaná a ferrit hatásfokát. Hangszedőként a szaküzletekben kapható Supraphon-kart használtuk fel a cikkben látható mintapéldányhoz. Legjobb, ha a szerelőlap alatt is, felett - a szorítócsavarnál laticel-alátétet alkalmazunk. A hangszedő vezetékeit feltétlenül árnyékolni kell. A mintapéldányhoz az IK19 típusú motort használtuk fel. Az alaplemezbe fúrt lyukak nagyobbak legyenek a felerősítő csavarok vastagságánál. Ez a rezgésgátláson kívül a motor bejátszására is lehetőséget ad. Vigyázzunk, alőször a sebességváltó szerekezetet építsük be, s amikor ez már a helyén áll, csak akkor állítsuk be hozzá a motort, a tengelyén lévő háromlépcsős sebességváltó tárcsával együtt.  

A mintakészülék sebességváltó szerkezete az Audió-rendszerű váltó elvén működik. A beszabályozás, beépítés, a kapcsolás, mély és magashangok kiemelése és a jó hangszín beállítása a cikkben található részletes leírás alapján könnyen kivitelezhető.

Kétcsöves helyi vevőt is építhetünk, a különböző adók műsorvételéhez.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF (Kereshető) | PDF formátum PDF

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.