Étkezőpult az ágy fölött

2013-05-03 11:25:43 | Módosítva: 2013-05-03 11:25:43

A fárasztó hétköznapokat követõ hétvégeken bizonyára mindenki késõbb kel fel, kicsit lazít. Késõbb és nyugodtabban reggelizünk, és az sem elítélendõ, ha valaki szívesebben fogyasztaná el az ágyban a szokásosnál bõségesebb reggelijét. Az ilyen étkezéshez azonban egy nagyobb, lábra állítható tálca, de még inkább az ágy fölé gurítható reggelizõ asztalra lenne szükség. Készen ilyen kiegészítõ darabot hiába keresnénk, ám mivel nem kíván sok munkát, szerkezete pedig nagyon egyszerû, magunk is vállalkozhatunk elkészítésére. Anyagául 19 mm vastag laminált- vagy faborítású faforgácslapot, esetleg élben egymáshoz ragasztott fenyõdeszkákat válasszunk. Az asztallap szélessége 400-500 mm széles és olyan hosszú legyen, hogy teljesen áthidalja az ágyunkat.

Franciaágy esetében az ágybetét szélességét még legalább 60 mm-rel toldjuk meg, hogy a két oldalsó lábrész ne kerüljön majd túl szorosan a kárpitozott betét mellé. A lábak szélessége azonos legyen az asztallappal, magasságát pedig úgy válasszuk meg, hogy az ágyban felülve kb. a könyökünkkel legyen egy szintben. Az asztallapot alulról egy-egy 60 mm széles hevederléccel is erõsítsük meg, hogy még a kettõs fekhelyet átfogó darab is elég szilárd legyen. A darabokat köldökcsapokkal megerõsítve, él-lap kötésben ragasszuk össze, az élekre vasaljunk fel élfóliát, majd a lábak aljára szereljünk önbeálló bútorgörgõket. A kész reggelizõ asztalt használaton kívül az ágy végébe tolva tárolhatjuk, s csak esti tévé nézéshez vagy reggelizéshez húzzuk ágyunk fölé. A keskeny, görgõs asztal egyébként ágyban fekvõ betegeknek nagyon hasznos, hiszen könnyen mozgatható, s rajta sok minden elhelyezhetõ, ami jó ha mindig a beteg keze ügyében van.

– j –

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF

Címkék: étkezőpult

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.