Praktikus ötletek

Abroszfogó keret

2013-05-09 23:22:29 | Módosítva: 2013-05-09 23:22:29

Aki teheti, szívesen ül házának teraszán a terített asztal mellé. A könnyû asztalterítõket csipeszekkel vagy mûanyag abroszfogókkal érdemes a sarkoknál lerögzíteni, nehogy egy váratlanul feltámadó szélroham lesodorja.

Az ilyen csipeszek azonban könnyen elkallódnak, s pont akkor nincsenek kéznél amikor kellenének. Egy találékony holland háziasszony másként oldotta meg ezt a problémát. Vásárolt egy szál széles pipalécet, s az asztal lapjáról méretet vett. Ennek alapján – a végeket 45°-osra vágva – leszabta a megfelelõ hosszúságú lécdarabokat, s azokat sarokszorítóba fogva keretté ragasztotta össze. A sarkokat erõs vászoncsíkok beragasztásával erõsítette meg, majd a fakeret éleit csiszolópapírral lekerekítette, felületét színesre pácolta, végül belakkozta. Az abroszt az asztalra terítette, azt a kerettel szorosan az asztallap széleire szorította.


Hasonlót bárki készíthet magának a barkácsáruházakban kapható idomlécbõl. A gérládában pontos szögre vágott sarkok megerõsítéséhez használjunk erõs, lenvászon csíkokat, szalagokat, amelyeket felragasztás elõtt jól kenjünk be vízálló ragasztóval, s így préseljük a keret belsõ sarkaiba. A keret inkább legyen egy kicsit bõvebb a kelleténél, mert ezen szivacsbetétekkel könnyen segíthetünk, míg a szûkre szabott keret eltörhet a sarkoknál. A keret helye mindig az asztalon legyen, akkor soha nem kell keresgélnünk.

– sj –

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF

Címkék: abrosz

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.