Szériamodell, extrákkal

Citroën DS 19

2013-05-11 11:37:51 | Módosítva: 2013-05-11 11:37:51

Igazi, „sármosan" francia modell a Citroën 1955-ben, a párizsi Motor Show-n bemutatott DS 19-es típusa.

Vonalai akkor tán még szokatlanul áramvonalasnak tûntek, ám a korszerû szerkezeti megoldások, no és a karosszéria újszerû vonalvezetése egy-kettõre igen kedveltté tették ezt a hamisítatlanul francia személyautót.

A DS-sorozatból továbbfejlesztett ID-típus pl. apró módosításokkal továbbra is megõrizte a DS-ekre jellemzõ formát, s közkedveltségére jellemzõ, hogy De Gaulle elnök autója is egy speciálisan kialakított ID-modell volt. Érthetõ, hogy ez az autó felkeltette a modellgyártók és természetesen a modellépítõk, gyûjtõk érdeklõdését is, s ez alól jómagam sem voltam kivétel. Ebben ugyan kedves, kaposvári, fiatal barátom is közrejátszott azzal, hogy nemes versenyt ajánlott, amelynek fõszereplõje a Heller gyártmányú DS 19-es Citroën modell volt. A közös cél pedig – mi más is lehetett volna –, hogy melyikünk készíti el szebben, részletesebben ezt az elegáns francia kocsit.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF (Kereshető) | PDF formátum PDF

Címkék: citroën, citroen

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.