"History through ART" CD-sorozat

2013-05-12 22:35:38 | Módosítva: 2013-05-12 22:35:38

Nemrég jelent meg a világ különbözõ mûvészeti stílusait bemutató CD-ROM sorozat History through ART címmel. A cédéken a mûvészettörténet mellett betekintést nyerhetünk a korok hitvilágába és történelmébe. A program elõadásszerûen vezet végig minket a képsoron, mely szobrokat, festményeket, építészeti különlegességeket is tartalmaz. Minden kép alatt rövid ismertetõ, bemutató található, ha rendelkezünk hangkártyával ezeket fel is olvastathatjuk. A cédén lévõ képek és szövegek természetesen kinyomtathatók vagy képformátumban elmenthetõk és felhasználhatók.

Az angol nyelv tanulásában is sokat segíthet a CD-ROM, a szövegek ugyanis angol nyelvûek és a felolvasást tökéletes angolsággal hallgathatjuk meg. Akkor sincs probléma ha ismeretlen szavakat találunk, mert elõhívhatunk egy értelmezõ szótárt – Merriem Webster’s Collegiet (Dictionary – melyben az ismeretlen szóhoz rövid angol nyelvû meghatározást találunk). Megtalálhatjuk a témához kapcsolódó könyvcímek listáját.

Tudásunkat könnyen ellenõrizhetjük a beépített Quiz-zel, melyben a feltett kérdésre kell megjelölni a helyes választ, ezután a megoldást is elolvashatjuk.

A 40 perces elõadás mellett több mint 500 színes fotót és 100 quiz kérdést találunk.

A CD-ROM egyébként az új Power CD technológiával készült, melynél semmiféle installáció nem szükséges, a korongot csak be kell helyezni a meghajtóba és már mûködik is.

A program kompatíbilis a legtöbb operációs rendszerrel, így fut Windows, Windows95 és Macintoshon is. PC-n elég neki már egy 386-os 33 MHz-en, 4 Mb RAM, 2x-es CD-ROM meghajtó és VGA megjelenítés (de ajánlott 8 Mb RAM, gyorsabb CD-ROM, SVGA megjelenítés, valamint egy hangkártya).

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF (Kereshető) | PDF formátum PDF

Címkék: cd-rom

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.