Felkínálom az Ezermesterben

2013-05-10 19:01:52 | Módosítva: 2013-05-10 19:01:52

Ezúttal a Felkínálom június végi adásáról számolunk be. A bemutatott témák közül néhány már ismerõs olvasóinknak, mert az elõzõ adásban már volt szó róluk. Egy másik pedig a véletlen egybeesés miatt tér vissza ebben a rovatunkban is. A Marley külsõ homlokzatburkolásának megírásakor ugyanis még nem tudtuk, hogy ugyanez a cég, ugyanezzel az anyaggal fog bemutatkozni a TV nézõknek is. Ennek kapcsán tehát nem annyira a Marley homlokzatburkolat bemutatásával foglalkozunk, hanem a lakossági felhasználás lehetõségeivel.

Szigetelés támogatással 

A Felkínálom egyik legsikeresebb találkozása ugyanis a Marley képviselõje és a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alap Hálózati Igazgatója között jött létre. Az épületek utólagos hõszigetelése az energiaracionálási programnak is fontos része. Ezt a programot az állam pályázatok keretében kölcsönök és vissza nem térítendõ támogatások formájában segíti. A támogatások közvetítõje az MVA, amely már ebben az évben is több ezer lakás utólagos hõszigetelését segíti. Jövõre a hírek szerint 40 ezer lakás korszerûsítésére nyílik lehetõség e program keretében, s az ajánlott lehetõségek között valószínûleg a Marley homlokzatburkoló rendszere is szerepel majd. Az anyag és a technológia leírását e lapszámunk 28-29. oldalán találják meg olvasóink. A témáról további információkat a (74) 411-522 telefonszámon kaphatnak.

Elõzõ lapszámunkban röviden ismertettük már azt a gyógyszert, melyet a prosztata problémákkal küszködõ betegek számára fejlesztettek ki. Miután a Felkínálom visszatért erre a témára mi is megismételjük a korábban már megadott telefonszámot. Dr. Légrádi József a 156-2122/143-as telefonon érhetõ el.

Szivattyúvédelem

Az Energestor Kft. Villmat villamos motorvédõ készüléke is visszatérõ téma volt a Felkínálomban. Ez a szerkezet az aszinkron gépek üzemeltetését segíti elõ. Energia-takarékos, ezen keresztül költségkímélõ üzemeltetést valósít meg. Védi a motort a túlterhelés, a fázisaszimmetria és a fáziskimaradás ellen. A villamos motor programozhatóságát is lehetõvé teszi (üresjárati korlátozás, automatikus visszakapcsolási üzemmód, távjelzésre alkalmas relé-kimenet), így további alkalmazási lehetõségek nyílnak.

A készülék támogatja a szivattyúmotorok mûködését és védelmét, megoldja a szivattyú folyadékmentes állapotának elkerülését. A szivattyú felügyelet nélkül mûködhet, és a védelmi funkció által leállított motor automatikus újraindítását is elvégzi. Az üresjárati korlátozó üzemmód lehetõvé teszi, hogy a lefogyó folyadék terheléscsökkentõ hatása leállítsa a motort. Ugyanezt eredményezi a szívócsonk eltömõdése is.

További felvilágosítás a 06-30-566-750-es telefonszámon kapható.

Lokátoros vakszemüveg

A Solar Vision nevû készülék szenzációs újdonságnak ígérkezik. Fõ célja, hogy segítse a vakok tájékozódását, biztonságosabbá tegye utcai közlekedésüket. Közismert, hogy a vakok hallása és tapintó érzéke fejlettebb, mint a látó embereké. Így kezükkel vagy botjukkal tapogatva mindent felismernek, s ezekkel az információkkal képesek a tájékozódásra. Ezt a tájékozódást könnyíti meg, ha az útjukba kerülõ akadályokról már nagyobb távolságban tudomást szereznek. A szemüveg szárára épített kis súlyú készülék hangjelzéssel figyelmeztet a felbukkanó akadályra már 4-6 m távolságból. A mozgásban lévõ vak ember a figyelmeztetõ hang magasságából következtethet az akadály távolságára. A használó fejének különbözõ irányokba történõ forgatásával pontos információkat kaphat a környezetében lévõ tárgyak elhelyezkedésérõl, pl. ajtónyílásról, tömegközlekedési eszközrõl stb.

Természetesen a készülék csak azokat az akadályokat képes elõre jelezni, amelyek látóterébe kerülnek, mindig arra "néz", amerre használója a fejét fordítja. Ebbõl fakad, hogy gödröket, alacsonyabb akadályokat nem feltétlenül jelez. Nem helyettesíti tehát teljes mértékben a hagyományos segédeszközöket (pl. a botot), de nagyon praktikus és hatékony kiegészítõ eszköz.

További információk: 404-9214

Natur Biokál termékcsalád

A Natur Biokál termékcsaládot ugyancsak bemutattuk már olvasóinknak. Emlékeztetõül: ezek a természetes permetezõ anyagok részben a növényeket erõsebbé, egészségesebbé teszik, másrészt növelik ellenálló képességüket a savas esõvel szemben. A témáról részletesebb leírást júliusi számunkban olvashatnak, további felvilágosítást pedig a (06-82) 463-340-es illetve a 404-9214-es telefonszámokon kaphatnak. 

Manna Rax az egészségért

Az emberi egészséget szolgálja viszont a Manna Rax készítmény, amely gabonából és bio-anyagokból elõállított élõ anyag és gyakorlatilag minden nyomelemet, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Így nem csak a szükséges vitaminok jutnak be a szervezetbe, hanem mindazok a társ elemek is, amelyek az elõbbiek felszívódásához szükségesek. Nincs jobb gyógyítás – vallják a Manna Rax készítõi – mint a megelõzés, és ezt általános felerõsítéssel, a szervek karbantartásával és a hiányzó elemek folyamatos beépítésével érhetjük el. Ez nem mond ellent annak, hogy a Manna Rax számos elõrehaladott betegségnél, és leromlott szervezetnél is hatásosnak bizonyult már. 

További információk: 06-30-643-106, 251-0941

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF (Kereshető) | PDF formátum PDF

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.