Felkínálom az Ezermesterben

2013-05-05 23:01:47 | Módosítva: 2013-05-05 23:01:47

A Felkínálom Információs és Üzleti Centrum köszönti az Ezermester újság olvasóit!

A FELKÍNÁLOM televíziós mûsor ajánlatai, témái nem ismeretlenek a EZERMESTER olvasói számára. Elõzõ lapszámunkban viszont hírt adtunk arról, hogy a mûsor a televízióban átmenetileg szünetel, reméljük csak rövid ideig. A mûsor készítõi és szerkesztõségünk is úgy gondolták, hogy kár lenne veszni hagyni azt a sok információt és jó témát, melyek azóta is folyamatosan érkeznek az olvasóktól és a nézõktõl, a szakmai szervezetektõl és információs központoktól. Megpróbáljuk ezért ezt a szolgáltatást tovább éltetni, elsõsorban lapunkban, de más csatornákon keresztül is. Témáinkról, ajánlatainkról továbbra is rendszeresen adunk tájékoztatást, információt – immár a Felkínálom Információs és Üzleti Centrum híreinek a keretében.


A FELKÍNÁLOM Információs és Üzleti Centrum létrejötte lehetõséget ad arra, hogy az átmenetileg szünetelõ televíziós bemutatás mellett más kommunikációs csatornákat is igénybe vegyünk a hozzánk forduló mûszaki alkotók, feltalálók témáinak, eredményeinek bemutatására. Céljaink tehát a FELKÍNÁLOM címû mûsor kapcsán már jól ismertek, és 18 éve változatlanok: azaz, hogy a FELKÍNÁLOM jó hírnevével, és ennek kapcsán a nyilvánosság eszközeivel segítsük hozzá a különbözõ mûszaki újdonságokat, találmányokat mielõbbi hasznosításukhoz, a vállalkozásokat pedig üzleti sikerekhez.

A Felkínálom Információs és Üzleti Centrum témái, ajánlatai az Ezermesteren kívül még a következõképpen érhetõek el, illetve hívhatóak le:

1. INTERNET hozzáféréssel rendelkezõ olvasóink a FELKÍNÁLOM-INTERNET (http://www.felkinalom.hu) oldalairól, ahol ezeken túlmenõen további témákkal, ajánlatokkal, és üzleti lehetõségekkel is találkozhatnak.

2. Fax készülékkel rendelkezõ érdeklõdõk az IRIDIUM FAXBANK jóvoltából a FELKÍNÁLOM-FAXBANK oldalairól [(06-1) 2-333-666/2020#] fax készülékükön közvetlenül is kinyomtathatják témáinkat, ajánlatainkat.

3. A tevékenységekrõl, témákról rendszeresen beszámol továbbá a PARTNER-EURÓPA újság, ahol részletes üzleti ajánlatok is találhatók.

4. Az ajánlatok elérésével kapcsolatban tájékoztatatást kaphatnak az MTV KÉPÚJSÁG (MTV-1, MTV-2) 590. teletext oldalán, és a Westel-Audiotext (06-30-80-70-60) hangpostafiókjából.

A Felkínálom Információs és Üzleti Centrum új témákkal, ajánlatokkal kapcsolatos jelentkezéseket a (06-1) 186-8103 telefon/fax számon várja, továbbá témáinkkal kapcsolatban közvetlen felvilágosítást a 06-30-493-077 és a 06-30-326-486 telefonszámokon adunk.

Vésike nem csak dislexiás gyerekeknek

A betüfelismerés és így az olvasási készség hiánya sajnos meglepõen sok kis gyermeket érint. Sike Valéria pedagógus lassan két évtizede foglalkozik ezzel a problémával, és ezalatt az idõ alatt fejlesztette ki a Vésike nevü játékot, amelynek segítségével kitûnõ eredményeket ért el dislexiás gyermekeknél. Az eszköz azonban nem kizárólag dislexiás gyermekek számára készült, hanem a gyermeki kreativitást felhasználva minden apróság további fejlõdését felgyorsítja. A Vésike 15 év gyakorlata során fejlõdött jelenlegi alakjára és segítségével az évek során sok száz gyermek részesült az olvasás örömében.

A betûtanítás elõkészítéseként elegendõ, ha a gyermek a Vésike betûépítõ elemeivel játszik, rakosgat, önállóan épít betûket, különbözõ formákat, kreatívan ismerkedik a forma-alkotás lehetõségeivel. Az olvasás-tanulás idõszakában a tanuló ABC-s könyvének betûsorrendjéhez igazodva használhatja a betûépítõ hívóképeit, betûidomait.


A Vésike egy fajta vizsgálatra is alkalmas, melynek során felderíthetõ, hogy mely betûcsoportok biztos felismerésének hiánya akadályozza a gyermeket az olvasásban.

A betûépítõ elemei falapból, lombfûrésszel kivágva készültek, a hívóképek pedig az ABC minden betûjére egy-egy könnyen felismerhetõ formát, figurát mutatnak. Az elemeket látva nyilván sok barkácsoló gondolhat arra, hogy hasonlókat saját kezüleg is elkészíthet. A hátrányban lévõ gyermekek számára az igazi segítséget viszont valószínüleg az jelentené, ha a feltaláló az eszköz gyártására támogatót, gyártót, forgalmazót találna. Bõvebb felvilágosítás: Sike Valéria, telefon: 228-6484

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF

Címkék: felkínálom

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.