KGET csőidomok

2013-05-05 18:06:38 | Módosítva: 2013-05-05 18:07:11

Elõzõ cikkünkben ismertettük a csatornabekötést a KGAH idomcsalád segítségével. Az ott ismertetett megoldás után egy újabb lehetõséget mutatunk be. A házi bekötõvezeték kialakítása dönti el ugyanis, hogy üzembiztos, dugulásmentes, illetve könnyen tisztítható-e az általunk épített vezetékrendszer.


Ez a mûszaki megoldás a KGET idom beépítése. A KGET idom házi bekötõvezetékekbe építhetõ változatai: KGET 160/200/160 KGET 160/160/160 (Az elsõ szám a belépõ oldal mérete, a második a felmenõ tisztító csatlakozás mérete, a harmadik szám az elmenõ oldali csõ külsõ átmérõjét jelenti.)

Az idomválaszték lehetõvé teszi KG-KG, Ultra-RIB-Ultra-RIB, Ultra-RIB-KG csövek csatlakoztatását is. Az idomok gumigyûrûs tokos kötéssel rendelkeznek. Sarok tisztítóidom KGB ívcsövekkel való kombinációval megoldható. A KGET idom az egyedüli olyan termék a piacon, ahol a kétirányú csõtisztítás lehetõsége adott. A csõvezeték a tisztítóakna felõl a lakás irányában, valamint az utcai csatorna irányában tisztítható. A fényképen látható rendszer könnyen szerelhetõ, gyors építési módszer. 1997. október 1-tõl csökkentettük a KGET idomok árát, így árban hasonló a bal oldali fényképen látható, rendkívül rossz kialakítású tisztítóidom felépítéséhez. Tudniillik a KGEA 45°-os idomok függõleges beépítésre földterhelés mellett alkalmatlanok (ugyanis nem erre a feladatra gyártották), melyet a sorozatos törések is igazoltak. Nagyon igényesen elkészített földvisszatöltés és ágyazat mellett talán nem törik el, aki így épített, bízzon a szerencséjében. A jobb oldali kép egy kombinált megoldást mutat be. A csatlakozás jobb oldalán 160 mm-es Ultra-RIB UPONOR csõ látható, középen a KGET idom toldócsõvel és mûanyag bûzelzárós fedlappal (kerti csapszekrény), bal oldalán 110 mm-es KG csõvel. Így biztosítható a korrekt csõkötés. A KGET idomcsalád megfelel a mai csatornaépítési és üzemeltetési követelményeknek és egyben lehetõvé teszi – egyszerûsége révén – a házilagos kivitelezést elérhetõ, olcsó áron. Mindezek megemlítésére azért volt szükség, mert a területileg illetékes csatornát üzemeltetõ vállalatnak lehetnek és vannak is helyi sajátosságokra épülõ elõírásai. Javasoljuk tehát a területileg illetékes üzemeltetõ/szolgáltató véleményének kikérését. A cikkben szereplõ idomcsalád beszerzési lehetõségeit ebben a lapban megjelenõ hirdetésünk részletesen tartalmazza. (x)

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF (Kereshető) | PDF formátum PDF

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.