Radiátor beépítés

2013-05-05 22:58:29 | Módosítva: 2013-05-05 22:58:29

A korszerû fûtõtestek már közel sem olyan csúfak, mint régi öntöttvas elõdeik, vannak akik ennek ellenére a sima lapradiátorokat is igyekeznek különféle burkolattal álcázni. Ez némileg ugyan rontja hõleadásukat, de az igényesen kialakított burkolatok bútorszerûségüknél fogva jobban illenek egy szépen berendezett szobába, mint e nélkül a fûtõtestek.


A képünkön bemutatott darab különösen szép munka. Polcos szekrénykével kiegészítve kimondottan bútorként hat. Elkészítése ugyan nem bonyolult de munkaigényes, hiszen a fûtõtestet takaró rács kialakításához szükséges 10x20 mm-es léceket egymásba kell ereszteni, majd idomra mart keretekkel díszített vakkeretbe erõsítve lehet a kávára felerõsíteni. A levegõ áramlását nem akadályozza számottevõen, és igen szép látványt nyújt különösen akkor, ha a többi bútordarabhoz illõ a faanyaga. A polc és keretelemekhet az újabban megint kapható, nemes fafurnérral borított faforgácslapot célszerû használni, a felületek bevonásához pedig színtelen akrillakk a megfelelõ.

– j –

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.