Acélos keménységű, univerzális ragasztó- és tömítőanyag:

QuikSteel

2013-05-11 10:02:19 | Módosítva: 2013-05-11 10:02:41

Némi jóindulattal számos ragasztó mondható univerzálisnak, ám a kötések szilárdsága az összeragasztott anyagok szerint eléggé változó lesz. A ragasztás minõsége ugyanis a ragasztóanyagnak a különféle alapanyagokhoz való tapadásától és egyben a saját szilárdságától is függ.

Bizony ritka az olyan ragasztó, amely sokféle anyaghoz tapad kiválóan, szilárdsága pedig megközelíti az acélét. A QuikSteel e ritka ragasztók egyike. Magyarra fordított „gyorsacél" márkaneve kettõs értelmezésben is igaz, amely egyrészt a forgácsolószerszámok készítéséhez használt nagy keménységû acélokra utal, másrészt pedig a ragasztóanyag gyors kikeményedését is jelenti. Anyaga ennek ellenére nem fém, hanem a legjobb minõségû, szabadalmaztatott, szupererõs mûgyanta keverék.

A QuikSteel olyan ragasztó, amellyel a gumi kivételével sokféle, többek között alumínium, öntöttvas, rozsdamentes acél, galvanizált fémek, egyes mûanyagok, különleges fémek, üveg és üvegszálak, epoxi anyagok, csempe, beton, kerámia, tégla, porcelán anyagok gyorsan és tartósan összeragaszthatók. De nem csak ragasztóként, hanem tömítõanyagként is tökéletes, még vizes felületre is jól tapad. A rések eltömítéséhez nem feltétlenül szükséges a tartály, konténer vagy vezeték víztelenítése, a ragasztóanyag még víz alatt is használható. Ezen túlmenõen kisebb tárgyak gyors újraformázásához is kiválóan alkalmas. Megkeményedéséhez csak 15 perc, s teljes kötéséhez is csak 1 óra szükséges.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF (Kereshető) | PDF formátum PDF

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.