Csőrendszer vízellátáshoz, fűtéshez, padlófűtéshez

2013-05-07 19:20:20 | Módosítva: 2013-05-07 19:20:20

Elõzõ lapszámunk fûtéstechnika összeállításában már foglalkoztunk röviden az ötrétegû UNIPIPE csövekkel. Elsõsorban azért térünk vissza erre a csõrendszerre, mert szerelése különleges szerszámok nélkül, minimális szerszámigénnyel elvégezhetõ, és szerelési fogásai néhány próbálkozás után elsajátítható.

Az ötrétegû csövek elõnyei a konstrukcióból és az igen pontosan meghatározott rétegzõdésbõl adódnak. A belsõ és külsõ rétegek térhálósított mûanyagból készülnek. Közöttük helyezkedik el egy alumínium csõ, amelyhez a külsõ, valamint a belsõ bevonat egy-egy kötõréteggel kapcsolódik. A mûanyag egyenletes térhálósítása miatt a csõ hõmérsékleti terhelhetõsége – a nem térhálósított mûanyagokkal szemben – nagymértékben megnövekszik. Ugyanez hozzájárul élettartamának többszörösére növekedéséhez is. A különbözõ anyagminõségeknek köszönhetõen az Unipipe csövek alkalmazása gazdaságos. A szerelvényprogram keretében a felhasználónak maximális szabadsága van. Az S jelû, barna színû csövek vízellátási, fûtési és padlófûtési feladatok megoldására egyaránt alkalmasak. A H jelzésû, fehér színû csövek fûtési és padlófûtési rendszerekhez valók, és a vízellátáshoz az S jelûvel kombinálandók. A piros színû F jelzésût különleges padlófûtéshez fejlesztették ki. Ez a legolcsóbb, így az adott feladatra mindenki számára a legelérhetõbb. A fém és mûanyag csõ kombinálása számtalan elõnyt eredményez még. Csekély a hõtágulás, tökéletes a gáztömörség, a csövek szerszám nélkül könnyen hajlíthatók, formálhatók, ezért nincs szükség ívekre, könyökökre, de hegesztésre, menetvágásra sem. Az UV- és korrózióállóság hosszú élettartamot garantál. A csõrendszerbe az idomdarabok préseléssel csatlakoztathatók. A speciális szerszám segítségével a kötés létrehozásához nincs szükség nagy erõkifejtéshez. Elõny az is, hogy a csatlakozásoknál és a szûkítéseknél a szigetelést nem szükséges megszakítani. A T elemeknél és a könyököknél sem kell nagyobb átmérõjû csõhéjat beépíteni. A préselt csatlakozások szereléséhez ábrasorunk nyújt segítséget. SZERELÉSI ÚTMUTATÓ a préselt csatlakozáshoz: 1. A csövet a vágóollóval derékszögben elvágjuk. 2. A csõvéget kézi kalib- rálóval vagy elektromos dörzs- árral lesorjázzuk és kalibráljuk. 3. A kalib- rálón levõ jelölõfurat segítségével ceruzával elõre bejelöljük a felületen a megmunkálandó helyet. 4. Szorító- szerszámmal rögzítjük a fittinget a csõre. A szorítópofákat teljesen szétnyitjuk, a préselendõ részre helyezzük, majd a meghúzás után szétnyitjuk a szorítószerszámot és eltávolítjuk a préspofákat.


Forgalmazó: 6000 Kecskemét, Kurucz krt. 28. Telefon: (06-76) 481-716, fax: (06-76) 482-175 8600 Siófok, Bajcsy-Zsilinszky u. 201/B. Telefon: 06-20-538-382 1097 Budapest, Gubacsi út 24. Telefon: 280-6897, fax: 280-6891

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

DjVu formátum DjVu | PDF formátum PDF (Kereshető) | PDF formátum PDF

Címkék: csőrendszer

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.